Rampe de 12 metri

Rampe de 12 metri

Rampele de 12 metri, disponibile in oferta MCA Grup, sunt cele mai versatile solutii de pe piata de profil. Acestea sunt indicate pentru efectuarea operatiunilor de incarcare si descarcare din camioane in depozite si hale industriale care nu au modul sau care nu au posibilitatea de a-si realiza unul.

Rampele de 12 metri:
 • permit accesul lizelor de la nivelul solului la camion;
 • pot fi fabricate cu diferite capacitati de incarcare si lungimi, in functie de necesitatile clientului.
Elemente componente:
 • sistem de ridicare hidraulic - ce poate fi impulsionat in trei moduri:
 • 1) cu o pompa manuala;
  2) cu o pompa actionata de un motor electric la voltaj scazut si alimentat cu ajutorul unor baterii;
  3) cu o pompa actionata de un motor electric care se conecteaza direct la reteaua electrica printr-un prelungitor.
 • podea - aceasta este pozitionata pe tronsonul initial si final si este antiderapanta, fiind realizata dintr-o tabla striata in forma de lacrima, ce permite inclusiv miscari de rotatie a rotilor de directie ale motostivuitoarelor fara a se deteriora. Restul tronsonului intermediar, care nu asigura posibilitatea rotirii rotilor motostivuitoarelor, este alcatuit dintr-un grilaj tip tramex, sustinut de o structura de profile metalice;
 • lateralele rampei - sunt alcatuite din bare solide ce formeaza partea principala a structurii, indeplinind, in acelasi timp, rolul de parapete;
 • rotile de deplasare - incluse in sistemul de ridicare, permit deplasarea rampei pana in punctul dorit;
 • lanturi de fixare - au rolul de a uni camionul cu rampa de remorca.

Prezentare rampa de 12 metri
Functionare
Odata cuplata la inaltimea camionului, Rampa de 12 metri se fixeaza cu ajutorul unui sistem de lanturi ce blocheaza si impiedica separarea atat a rampei, cat si a camionului, permitand, in acelasi timp, desfasurarea activitatilor fara absolut nicio grija.

Rampele de 12 metri sunt nu doar unele dintre cele mai versatile solutii de incarcare, ci si unele ce respecta toate normativele UE in vigoare.