Rampe cu limba telescopica

Rampe cu limba telescopica comercializate de MCA Grup sunt rampe electro-hidraulice utilizate pentru a diminua distanta si inaltimea dintre modulele de incarcare si remorcile vehiculelor ce efectueaza incarcarea si descarcarea.

Rampele de egalizare cu limba telescopica:
 • se caracterizeaza prin functionalitate si eficienta;
 • reprezinta solutia perfecta pentru a ajunge acolo unde o rampa cu limba rabatabila nu o poate face;
 • sunt indicate mai ales pentru acele instalatii in cadrul carora este relevanta izolatia termica, atat cea interioara, cat si cea exterioara.

Modele:

 1. Rampa cu limba telescopica incastrata - necesita un precadru pentru a fi fixata in fosa si prezinta avantajul de a fi pur si simplu unita de fosa prin cordoane de sudura, ceea ce-i confera o flexibilitate ridicata in momentul inlocuirii, al mutarii si/sau al schimbarii cu alt echipament tehnic.
 2. Detalii tehnice rampa cu limba telescopica incastrata

 3. Rampa cu limba telescopica autoportanta - nu necesita un precadru pentru a fi fixata de fosa, deoarece acesta este deja inclus in echipamentul tehnic, iar principalul sau avantaj consta in faptul ca instalarea precadrului si a rampei se efectueaza in acelasi moment, acesta fiind incorporat rampei de egalizare.
 4. Detalii tehnice rampa cu limba telescopica autoportanta
 5. Rampa cu limba telescopica de tip box fara trapa - utilizeaza rampa ca element de cofraj fara sa fie necesara o fosa, motiv pentru care prin utilizarea acestui sistem se economisesc costurile si timpul de instalare a rampelor, evitandu-se, astfel, activitatea elaborata de pregatire prealabila a fosei.
 6. Detalii tehnice rampa cu limba telescopica tip box

 7. Rampa cu limba telescopica de tip box cu cofraj pierdut pentru trapa - se foloseste in cazul camioanelor care dispun de trapa si este prevazuta cu un spatiu pentru gazduirea trapei in timpul procesului de incarcare si descarcare a marfurilor, utilizand o structura vida drept element de cofraj.
Solutii:
 1. Rampa cu oblon telescopic retractabil de 500 mm;
 2. Rampa cu oblon telescopic retractabil de 1000 mm.
Elemente componente:
1) platforma - integreaza o tabla superioara striata tip lacrima, cu o grosime de 8 mm/10 mm si cu profile laminate;
2) limba - eeste compacta, robusta si realizata din tabla striata tip lacrima de 13 mm/15 mm grosime, fiind, de asemenea, pliata si frezata din capat pentru a se ajusta camionului si pentru a usura trecerea lizelor;
3) batiul - este alcatuit din profile laminate, iar peste el se instaleaza partea mobila si grupul hidraulic.

Detalii tehnice:
 • Rampa de egalizare cu limba telescopica dispune de un sistem hidraulic simplu, eficace si special proiectat pentru o cuplare perfecta cu camionul, in timp ce limba retractabila poate fi scoasa controlat cu ajutorul panoului.
 • Rampa de egalizare cu limba telescopica reprezinta solutia perfecta pentru a putea izola optim instalatia, atat datorita lungimii limbii sale retractabile reglabile, cat si faptului ca se poate inchide cu o usa sectionala in fata rampei.
 • Rampa de egalizare cu limba telescopica se ajusteaza perfect camionului si usureaza trecerea lizelor datorita faptului ca limba din cadrul sistemului se poate optimiza alcatuind un ansamblu compact si solid.
 • Toate componentele (parti mobile, gheare, batiuri etc.) sunt vopsite separat cu o imprimare anti-coroziva si ulterior cu vopsea de calitate, asigurandu-se, astfel, o vopsire dubla 1+1 strat si 200% protectie.
 • Toate axele sunt protejate impotriva coroziunii cu ajutorul unui tratament electrolitic de zincare si pasivare.
Sisteme de siguranta:
 • oprire de urgenta activata printr-un intrerupator sau prin lipsa tensiunii;
 • valva de siguranta anti-cadere inauntrul cilindrelor hidraulice;
 • cadre fixe si mobile laterale ce executa functia de protectie a picioarelor;
 • platforma cu suprafata superioara striata tip lacrima antiderapanta;
 • semnalizare de siguranta cu ajutorul adezivilor in partile mobile de siguranta ce impiedica inchiderea in timpul activitatilor de intretinere;
 • bara de siguranta ce impiedica inchiderea in timpul activitatilor de intretinere.
Functionare

Avansarea clapei rampei de egalizare continua si, cu o exactitate de centimetri, permite descarcarea simpla si sigura a camionului. Utilizatorul poate descarca chiar el paletii de la capatul suprafetei de incarcare a vehiculului ce permit asezarea clapei doar pe un spatiu restrans. Constructia din grinzi intrepatrunse ale platformei si limbii, precum si profilele laterale de glisare asigura o ghidare sigura si uniforma. Limba poate fi retrasa si avansata exact prin intermediul tastelor de comanda si poate fi plasata pe suprafata de incarcare controlata, cu aceeasi precizie. Marcajele de pe limba indica adancimea minima si maxima de asezare.


Prezentare video - rampe cu limba telescopica
Rampele de egalizare cu limba telescopica / oblon telescopic gratie componentelor si modului lor de functionare, reduc stresul structurii si maresc durata de viata a echipamentului tehnic.