Rampe cu limba rabatabila

Rampe cu limba rabatabila din portofoliul MCA Grup sunt rampe de egalizare ce reprezinta solutia perfecta pentru operatiunile de incarcare si descarcare intre camion si hala, intr-un mod cat mai sigur, rapid si eficient posibil.

Rampele cu limba rabatabila:
 • sunt o solutie optima pentru orice modul de incarcare;
 • dispun de numeroase sisteme de siguranta si respecta normativele UE.

Modele

 1. Rampa cu limba rabatabila incastrata - necesita un precadru pentru a fi fixata in fosa si prezinta avantajul de a fi pur si simplu unita de fosa prin cordoane de sudura, ceea ce-i confera o flexibilitate ridicata in momentul inlocuirii, al mutarii si/sau al schimbarii cu alt echipament tehnic.

 2. Detalii tehnice rampa cu limba rabatabila incastrata

   

 3. Rampa cu limba rabatabila autoportanta - nu necesita un precadru pentru a fi fixata de fosa, deoarece acesta este deja inclus in echipamentul tehnic, iar principalul sau avantaj consta in faptul ca instalarea precadrului si a rampei se efectueaza in acelasi moment, acesta fiind incorporat rampei de egalizare.
 4. Detalii tehnice rampa cu limba rabatabila autoportanta

   

 5. Rampa cu limba rabatabila de tip box fara trapa - utilizeaza rampa ca element de cofraj fara sa fie necesara o fosa, motiv pentru care prin utilizarea acestui sistem se economisesc costurile si timpul de instalare a rampelor, evitandu-se, astfel, activitatea elaborata de pregatire prealabila a fosei.

 6. Detalii tehnice rampa cu limba rabatabila de tip box

 7. Rampa cu limba rabatabila de tip box cu cofraj pierdut pentru trapa - se foloseste in cazul camioanelor care dispun de trapa si este prevazut cu un spatiu pentru gazduirea trapei in timpul procesului de incarcare si descarcare a marfurilor, utilizand o structura vida drept element de cofraj.
Solutii:
 1. Rampa cu limba rabatabila - solutia standard - platforma acesteia diminueaza distanta si inaltimea dintre modulele de incarcare si remorcile camioanelor, pentru pozitionarea ferma pe sol a acestora, prin intermediul unui mecanism basculant hidraulic si cel al unui oblon rabatabil.
 2. Rampa cu limba rabatabila - solutia pentru transport - reprezinta cea mai buna masura pentru incadrarea a 5 echipamente tehnice in coloana in cadrul unui camion conventional, precum si o buna modalitate de a reduce costul transportului. Acest model nu are batiu baza, iar cei doi cilindri de ridicare se sprijina pe partea frontala, fixarea lor facandu-se fie in varianta standard, fie cu suport in partea din spate. Centrala hidraulica este incorporata sub structura, iar piesele de manipulare sunt concepute pentru a misca rampa in orice directie.
Elemente componente:
1) platforma - este compusa dintr-o tabla superioara striata tip lacrima, cu o grosime de 6 mm/8 mm, un set de profile laminate si cadre laterale de protectie;
2) limba - este realizata din tabla striata tip lacrima de 13 mm/15 mm grosime, fiind pliata si frezata la extremitate pentru a se ajusta camionului si pentru a usura trecerea lizelor;
3) batiul - este alcatuit din profile laminate si constituie baza pe care se instaleaza platforma si grupul hidraulic.

Detalii tehnice:
 • Toate componentele (parti mobile, gheare, batiuri etc.) sunt vopsite separat cu o imprimare anti-coroziva si ulterior cu vopsea de calitate, asigurandu-se, astfel, o vopsire dubla 1+1 strat si 200% protectie.
 • Toate axele sunt protejate impotriva coroziunii cu ajutorul unui tratament electrolitic de zincare si pasivare.
 • Alinierea si rezistenta sunt perfecte datorita sistemului de constructie cu balamale plane si cu auto-curatare.
 • Pozitia adecvata pentru lucru a ghearei este asigurata intotdeauna datorita sistemului de centrare situat intre limba si modulul cu separatoare de nylon.
Sisteme de siguranta:
 • oprire de urgenta activata printr-un intrerupator sau prin lipsa tensiunii;
 • valva de siguranta anti-cadere inauntrul cilindrelor hidraulice;
 • cadre fixe si mobile laterale ce executa functia de protectie a picioarelor;
 • platforma cu suprafata superioara striata tip lacrima antiderapanta;
 • semnalizare de siguranta cu ajutorul adezivilor in partile mobile de siguranta ce impiedica inchiderea in timpul activitatilor de intretinere;
 • bara de siguranta ce impiedica inchiderea in timpul activitatilor de intretinere.
Functionare:

Sistemul electro-hidraulic aduce platforma in pozitia cea mai inalta si extinde automat limba rabatabila. Imediat dupa, platforma coboara pana cand limba rabatabila se aseaza pe suprafata de incarcare. Acesta este momentul in care se poate incarca si se poate descarca in siguranta si in cele mai bune conditii. Functionarea fiabila este asigurata, in acelasi timp, de balamalele deosebit de puternice si axul continuu cu balamale.
O caracteristica speciala a acestei rampe este aceea ca atunci cand se afla pe batiul camionului, datorita inclinarii sale laterale, rampa se adapteaza urcarii si coborarii camionului. In cazul in care camionul se indeparteaza pe neasteptate, valva de siguranta anti-cadere din interiorul cilindrului hidraulic este conceputa sa se blocheze impiedicand caderea brusca atat a modulului, cat si a oricarui element existent pe suprafata sa (operator, liza etc.).


Prezentare video - rampe cu limba rabatabila

 

Rampele cu limba rabatabila / oblon rabatabil sunt o solutie foarte sigura si adecvata pentru orice modul de incarcare.