Cum alegem grilajele metalice dupa tipul de actionare

Cum alegem grilajele metalice dupa tipul de actionare

2015-03-10

Grilajele metalice din otel galvanizat sunt destinate in special inchiderii spatiilor industriale si comerciale, asigurand o eficienta protectie antiefractie. Actionarea acestora se poate face atat manual, cat si electric, cu telecomanda, buton sau selector cu cheie.

Actionarea manuala

Tipul de actionare manuala este cerut mai rar, in cazurile in care grilajul urmeaza sa fie deschis doar ocazional. De asemenea, acest tip de actionare este destinat si situatiilor de urgenta (cand se opreste curentul electric sau in cazul intreruperii accidentale a conexiunii electrice care face legatura intre sursa de curent si motor).

Grilajele cu actionare manuala sunt dotate cu arcuri de compensare. Daca se doreste si actionare electrica, in paralel cu aceea manuala, grilajele cu arcuri de compensare pot fi echipate si cu motor central.

In general, instalarea unui singur maner este suficienta pentru o actionare manuala facila, insa in functie de latimea grilajului se pot instala si doua manere.

Actionarea electrica

Tipul de actionare electrica este preferat de majoritatea proprietarilor, confortul oferit de acest tip de actionare fiind un motiv decisiv in luarea deciziei.

Pentru grilajele metalice MCA cu actionare electrica oferim mai multe tipuri de motoare:

  • central (pentru grilajele cu arcuri de compensare)
  • tubular
  • lateral – pentru trafic sau greutati ale covorului mai mari
NOTA

Singura varianta in care putem avea ambele tipuri de actionare, atat manual, cat si electric, este cea a unui grilaj cu arcuri de compensare cu motor central.

Click aici pentru calculatorul online de preturi grilaje metalice MCA