Conditii de garantie grilaje metalice MCA

Producatorul atesta ca produsele furnizate respecta prevederile legale privind calitatea produselor pentru uz comercial si sunt in conformitate cu cerintele specificate in comanda/contract.

Garantia produselor este de 24 luni de la data incheierii procesului verbal. Garantia se face la sediul Furnizorului, pe baza notificarii scrise de Beneficiar, a defectului constatat.

MEDIUL DE EXPOATARE:

Parametrii retelei electrice 230V/50Hz sau 400V/50Hz; densitate actionari: conform specificatiilor tehnice ale motoarelor utilizate;

INSTRUCTIUNI

 1. Conditii de transport:
  1. Grilajele Metalice se vor manevra si transporta numai in pozitie culcat pe orizontala. Ridicarea acestora inspre verticala poate duce la deplasarea anumitor componente, avand ca si consecinta defecte de functionare a Grilajelor Metalice, neacoperite de garantie.
  2. Se vor evita socurile si loviturile, acestea putand avea drept urmari defecte de functionare a grilajelor, neacoperite de garantie, precum si modificari ale aspectului grilajelor.
 2. Reguli de baza pentru montaj:
  1. Se va urmari intotdeauna ca ghidajele sa fie perfect drepte si paralele. Pozitionarea acestora se face numai cu ajutorul nivelei.
  2. Se va evita curbarea ghidajelor, curbare ce poate apare datorita suprafetelor de montaj neregulate (ex. Ziduri strambe).
  3. Prinderile ghidajelor se vor face conform instructiunilor de instalare. Este exclusa prinderea cu suruburi in camera de culisare, sau existenta oricarui obstacol (ex. Capete de suruburi) in aceasta camera.
 3. Utilizare si intretinere:
  1. Manevrarea grilajelor se face prin apasarea butonului telecomenzii sau intrerupatorului in sensul dorit (pt. actionarea electrica).
  2. Actionarea manuala cu ajutorul tijei de agatare sau manivelei, este numai actionare de urgenta (ex. in cazul penelor de curent). Nu se recomanda manevrarea curenta a grilajului numai cu manivela. Tija de actionare se va folosi fara a forta unghiul si fara a trage de aceasta. Atentie la capetele de cursa (sus – jos) in cazul actionarii cu manivela. In momentul in care covorul de lamele a ajuns la capat (sus sau jos) se va opri actionarea. Capatul de jos al cursei este atins in momentul in care partea de jos a ultimei lamele se afla la acelasi nivel cu capatul de jos al ghidajelor. Capatul de sus al cursei este atins in momentul in care doar ultima lamela de jos a ramas pe ghidaj (este foarte important ca ultima lamela de jos sa ramana pe ghidaj, sa NU intre in caseta)
  3. Nu se va forta niciodata grilajul. Daca acesta prezinta greutate la actionare sau nu se ridica deloc, se va chema echipa de service.
  4. In anotimpul rece se vor inlatura depunerile de gheata si zapada de pe grilaj inainte ca acesta sa fie actionat.
  5. Inainte de actionare se va verifica eventuala existenta a unor obstacole in calea de rulare. Daca exista, acestea vor fi indepartate.
  6. Grilajele se pot spala cu apa si detergent casnic (NU se vor folosi sub nici o forma alte substante chimice). Se va evita ca apa sa ajunga la motor (se va avea grija sa nu intre apa in zona in care se afla axul de rotire a grilajului).
  7. In cazul in care grilajul nu porneste la actionarea electrica se va verifica in primul rand integritatea circuitului de alimentare. Furnizorul nu poate fi facut responsabil de eventualele defectiuni aparute datorita functionarii defectuoase a retelei de alimentare electrice a beneficiarului.

Nerespectarea instructiunilor de mai sus pot duce la aparitia unor defectiuni ce nu sunt acoperite de garantie. Orice

Interventie asupra porduselor (modificari ale configuratiei initiale livrate) pot duce la disfunctionalitati si la aparitia unor defectiuni ce nu sunt acoperire de garantie. Furnizorului nu ii pot fi imputate sub nci o forma costuri sau pagube survenite in urma interventiei asupra configuratiei initiale sau in urma oricarei interventii neautorizate. Toate reparatiile si interventiile pe care Furnizorul le va face asupra produselor, ca urmare a nerespectarii acestor instructiuni, vor fi achitate de Beneficiar (manopera si materiale). Furnizorul acorda 12 luni garantie reparatiilor efectuate.

Termenul de reparatie este de maxim 48 de ore lucratoare, incepand de la data procesului verbal de primire in service, ce va fi completat de Furnizor la primirea la sediul său a produsului notificat de Beneficiar. Pot prelungi acest termen operatiunile de vopsire a diverselor componente sau timpul de import al componentelor, in cazul in care acestea nu sunt pe stoc.