Conditii de garantie rulouri exterioare

Producatorul atesta ca produsele furnizate respecta prevederile legale privind calitatea produselor pentru uz comercial si sunt in conformitate cu cerintele specificate in comanda/contract.

 

Garantia produselor este de 24 luni de la data incheierii prezentului proces verbal. Garantia se face la sediul Furnizorului, pe baza notificarii scrise de Beneficiar, a defectului constatat.

MEDIUL DE EXPOATARE: Parametrii retelei electrice 220V/50Hz c.a.; umiditate max. 95%: caldura max. 50gr.C; densitate actionari: max. 10 actionari succesive pt rulou actionat electric; Conditiile atmosferice (ploaie, zapada, soare) nu afecteaza functionarea in exploatare pentru rulourile actionate manual tinand cont de specificatiile de la punctul C alineatul 3.

INSTRUCTIUNI

 1. Conditii de transport:
  1. Rulourile se vor manevra si transporta numai in pozitie culcat pe orizontala. Ridicarea acestora inspre verticala poate duce la deplasarea anumitor componente, avand ca si consecinta defecte de functionare a ruloului, neacoperite de garantie.
  2. Se vor evita socurile si loviturile, acestea putand avea drept urmari defecte de functionare a rulourilor, neacoperite de garantie, precum si modificari ale aspectului rulourilor.
  3. Profilele PVC de culoare inchisa se vor transporta si pastra ferite de incidenta directa a razelor solare.
  4. Transportul si depozitarea ansamblului tamplarie+rulou caseta suprapusa se va face intotdeauna cu caseta ruloului in sus si ferite de incidenta directa a razelor solare.
 2. Reguli de baza pentru montaj:
  1. Se va urmari intotdeauna ca ghidajele sa fie perfect drepte si paralele. Pozitionarea acestora se face numai cu ajutorul nivelei.
  2. Se va evita curbarea ghidajelor, curbare ce poate apare datorita suprafetelor de montaj neregulate (ex. ziduri strambe), aceasta ducand la functionare defectuoasa sau blocare.
  3. Prinderile ghidajelor se vor face numai prin camera de prindere sau folosind suruburile de clipsare. Este exclusa prinderea cu suruburi in camera de culisare, sau existenta oricarui obstacol (ex. capete de suruburi) in aceasta camera. Este exclusa folosirea spumei poliuretanice pentru a acoperi eventualele spatii ramase intre ghidaje/caseta si suprafata de montaj.
 3. Utilizare si intretinere:
  1. Manevrarea ruloului se va face prin tragerea panglicii/snurului sau rotirea capatului tijei de manivela (pt. actionare manuala) sau prin apasarea butonului in sensul dorit (pt. actionare electrica). Nu se vor actiona motoarele mai mult de 10 actionari succesive. Dupa cele 10 actionari, se va lasa un timp de odihna de minim 20 minute.
  2. Nu se va forta niciodata ruloul. Daca acesta prezinta greutate la actionare sau nu se misca deloc, se va solicita interventie specializata. In cazul actionarii manuale se va evita intotdeauna inchiderea cu forta mare (izbirea) la capetele de cursa (sus sau jos), existand riscul ca ruloul sa ramana blocat in caseta.
  3. In anotimpul rece se vor inlatura depunerile de gheata si zapada de pe rulou inainte ca acesta sa fie actionat.
  4. Inainte de actionare se va verifica eventuala existenta a unor obstacole in calea ruloului. Daca exista, acestea vor fi indepartate.
  5. Rulourile se pot spala cu apa si detergent casnic (NU se vor folosi sub nici o forma alte substante chimice). In cazul rulourilor electrice se va avea grija sa nu intre apa in caseta

Nerespectarea instructiunilor de mai sus pot duce la aparitia unor defectiuni ce nu sunt acoperite de garantie. Orice interventie asupra porduselor (modificari ale configuratiei initiale livrate) pot duce la disfunctionalitati si la aparitia unor defectiuni ce nu sunt acoperire de garantie. Furnizorului nu ii pot fi imputate sub nci o forma costuri sau pagube survenite in urma interventiei asupra configuratiei initiale sau in urma oricarei interventii neautorizate. Toate reparatiile si interventiile pe care Furnizorul le va face asupra produselor, ca urmare a nerespectarii acestor instructiuni, vor fi achitate de Beneficiar (manopera si materiale). Furnizorul acorda 12 luni garantie reparatiilor efectuate.

Termenul de reparatie este de maxim 48 de ore lucratoare, incepand de la data procesului verbal de primire in service, ce va fi completat de Furnizor la primirea la sediul său a produsului notificat de Beneficiar. Pot prelungi acest termen operatiunile de vopsire a profilelor sau timpul de import al componentelor, in cazul in care acestea nu sunt pe stoc.