Termostorurile MCA respecta normele UE privind eficienta energetica

Rulourile exterioare de tip termostor MCA respecta normele UE privind eficienta energetica

2013-06-12

Rulourile exterioare pentru ferestre (termostoruri) produse de MCA Grup Romania au proprietati termoizolatoare, care ajuta la conservarea temperaturii interioare, reducandu-se consumul de energie necesar pentru incalzire, respectiv racire.

Venim astfel in sprijinul normelor internationale privind reducerea consumului energetic al cladirilor, ce vor deveni obligatorii in cativa ani.

Directiva UE privind Performantele Energetice ale cladirilor recomanda statelor membre sa implementeze notiunea de cladire cu consum de energie aproape zero si sa elaboreze un plan national de actiune in acest sens.

Pana la 31 decembrie 2020, toate cladirile nou construite trebuie sa fie cladiri cu consum de energie aproape zero. Dupa 31 decembrie 2018, toate cladirile ocupate sau in proprietatea autoritatilor publice vor trebui sa fie cladiri cu consum de energie aproape zero.

Rulourile termostor asigura pe timp de vara reducerea temperaturii interioare cu 5 grade C, in mod natural si sanatos, fara efecte adverse, facand in multe cazuri inutila folosirea altor sisteme de racire precum aparatele de aer conditionat. De asemenea, datorita termostorurilor, pe timp de iarna consumul de energie necesar pentru incalzire se reduce cu 10%.

Ce inseamna o cladire cu consum energetic aproape zero

· Cladire care are o performanta energetica foarte buna (aici vin in ajutor si termostorurile MCA cu proprietati termoizolatoare)

· Energia necesara trebuie sa provina din surse regenerabile, inclusiv surse de energie produse in proximitate

· Surse de energie regenerabila:

· Energia geotermala sau energia din caldura aerului

· Energia solara: panouri solare termice, panouri solare fotovoltaice

· Energia vantului

De asemenea, sustinem indirect si Protocolul de la Kyoto, un acord international privind mediul, negociat de 160 de tari, inclusiv Romania, si care impune, pentru statele industrializate, reducerea emisiilor poluante, rezultate si de la furnizorii de electricitate si gaze naturale (cei care asigura incalzirea si racirea cladirilor). Protocolul mai e cunoscut ca fiind singurul plan legal pentru combaterea incalzirii climatice.

VIDEO TELESHOPPING MCA - Vezi aici beneficiile termostorurilor MCA: