Arcurile de torsiune sau de tractiune, componente de importanta majora in ansamblul usii sectionale

Usi industriale cu arcuri de torsiune garantate pana la 100.000 de cicluri de functionare

2022-05-31

Toate usile industriale sectionale sunt echipate cu un sistem de arcuri de torsiune al carui scop este de a tine panourile usii in echilibru si de a ajuta la actionarea acesteia in conditii de siguranta. Prin urmare, calibrarea acestora in fabrica este extrem de importanta si vitala pentru buna functionare a usii in conditii de siguranta. Avand in vedere ca usile industriale sectionale pot fi actionate de mutle ori pe zi, dimensionarea sistemului de arcuri trebuie facuta luand in considerare traficul si numarul de actionari zilnice. Avand in vedere ca sistemul de arcuri de torsiune este un element consumabil, ele putand fi realizate sa dureze un numar de 100 000 de cicluri inchis-deschis, este imporant ca la proiectarea acestora sa se ia in considerare functionarea in conditii de siguranta intre doua interventii de mentenanta.

Desi majoritatea arcurilor de torsiune pentru usi industriale arata la fel, pot exista mari diferente intre sistemele produse de diversi furnizori. Avand in vedere ca un sistem de arcuri rupt implica blocarea totala a usii industriale, cateva elemente importante de catre trebuie tinut cont la alegerea furnizorului de usi sunt:

Calitatea otelului

Calitatea otelului din care sunt realizate este importanta pentru ca de aceasta depinde rezistenta in timp a arcurilor si echilibrarea (functionarea corecta, in conditii de siguranta) in timp.

Partea „dificila” pentru beneficiari este ca nu pot verifica nivelul de calitate doar cu ochiul liber, nefiind vorba despre niste caracteristici estetice, de suprafata. Calitatea arcurilor reiese din garantia oferita de fiecare producator. Aceasta se refera in principal la numarul de cicluri de functionare garantate pentru produsul respectiv. Numararea ciclurilor realizate poate fi facuta prin intermediul unui contor integrat in motorul usii.

Fiecare tip de usa industriala MCA primeste un sistem de arcuri personalizat, astfel incat sa rezulte un ansamblu sigur, rezistent si conform cu normele CE din domeniu.

Calibrarea arcurilor pentru fiecare usa in a parte

In fabrica MCA, folosim un program pentru calibrarea arcurilor pentru fiecare usa sectionala in parte in functie de mai multe criterii si modul in care usa sectionala va fi folosita in viitor. Criterii pe baza carora este realizata calibrarea sunt:

  • arcurile sunt dimensionate, pentru fiecare usa in parte, in functie de inaltimea si latimea usii si in functie de accesoriile cu care a fost echipata usa, precum ferestre, panouri vitrate, usi pietonale si tipul de panou folosit;
  • dimensionarea arcurilor se face in functie de diametru arcului, grosimea spirei arcului si lungimea intregului ansamblu;
  • o usa sectionala poate functiona de la 15.000 de cicluri, pentru o usa rezidentiala, pana la 100.000 de cicluri in cazul unei usi industrial, destinate utilizarii intense.

Un aspect important de luat in calcul in momentul achizitiei unei usi sectionale, este capacitatea furnizorului de a livra o usa in conformitate cu normele de siguranta CE in vigoare. Cel mai simplu mod de a verifica sistemul de arcuri cu care este echipata usa este prin ridicarea usii la o pozitie intermediara, de exemplu: 1,5 m de la sol. In acel moment, usa trebuie sa ramana stabila, in echilibru. Avand in vedere ca sistemul de arcuri este un subansamblu consumabil, in functie de numarul de cicluri executate de usa, acesta trebuie schimbat.

Aveti nevoie de o interventie rapida pentru depanarea usii de garaj sau a usii industriale?

O retea nationala de reprezentanti MCA va pot ajuta in remedierea problemei.

In cazul usilor de garaj si usilor industriale MCA, toate detaliile sistemului de arcuri folosit sunt precizate pe eticheta de produs, lipita pe usa. Folosind acele detalii, un deviz estimativ pentru achizitionarea unui sistem de arcuri se poate obtine in 30 de secunde folosind configuratorul online de arcuri de torsiune, disponibila la adresa www.mcagrup.ro/arcuri-usi-sectionale


Calculeaza acum preturile arcurilor de torsiune!

Configurator online, deviz instant!


Calculeaza acum pretul usii tale!

Configurator online de produse! Devizul se calculeaza instant!