Automatizarea produselor MCA, posibila prin doua tehnologii Somfy - RTS si io-homecontrol®  ilor ele

Automatizarea produselor MCA, posibila prin doua tehnologii Somfy - RTS si io-homecontrol®

2018-11-29

Dispozitivele automate de conectare sunt tot mai cautate in ultimii ani, peste tot in lume si in toate domeniile de activitate, cea mai importanta cerere pentru acestea fiind inregistrata in sectorul rezidential. Intr-o astfel de «locuinta conectata», un rol major il au rulourile electrice a caror instalare aduce numeroase beneficii utilzatorilor finali, precum autonomie, confort, securitate sau economii energetice.

Exista 2 tipuri de tehnologii automate cu care sunt prevazute rulourile electrice MCA. Este vorba, in primul rand, despre tehnologia RTS pe baza de unde radio si care este una de referinta la nivel mondial in randul solutiilor disponibile in magazinele de bricolaj. In acelasi timp, RTS este un protocol traditional folosit de Somfy si are, pana in prezent, peste 10 milioane de instalari in toata lumea. Aceasta tehnologie este una foarte sigura, controlul online de la distanta fiind protejat cu ajutorul unui ID si a unei parole unice, pe care doar proprietarul le cunoaste.

Tehnologia io-homecontrol® este cel de-al doilea tip de tehnologie cu care pot fi echipate rulourile electrice MCA. Recunoscuta nu doar in randul specialistilor Somfy, ci si in cel al profesionistilor, aceasta este folosita de companii cu renume pe plan international, precum Velux (pentru ferestre), Niko (iluminare), Honeywell si Atlantic (incalzire). Mai exact, aceasta este o tehnologie wireless multi-brand si un protocol de comunicatie ce permite conectarea echipamentelor motorizate dezvoltat de un grup de producatori renumiti pe plan international (precum Somfy, Philips, Velux, Renson, Hitachi, Danfoss, G-U, BKS etc.) pentru a avea o platforma de comunicare comuna. In cadrul acestui sistem, prin intermediul unei singure telecomenzi sau al unui panou de control, se pot actiona, de la distanta (atat din interior cat si din exteriorul locuintei), diferite sisteme ale locuintei. 3 dintre avantajele cele mai importante ale utilizarii rulourilor electrice prevazute cu tehnologia io-homecontrol® sunt:

  • silentiozitatea - aceasta este asigurata de faptul ca ruloul actioneaza in mod discret, zgomotul produs la strangerea covorului de lamele fiind unul foarte mic;
  • durata de functionare extinsa - de peste 15 ani si 17 500 cicluri ii ofera clientului avantajul de a face o investitie pe o perioada lunga de timp, aceasta fiind posibila prin integrarea unor motoare special concepute si a unor echipamentele de detectie/eliberare a obstacolelor;
  • asigurarea unui grad superior de siguranta - prin utilizarea legaturilor de tip Octoeasy sau Lock To Play care cresc rezistenta la tentativele de deschidere fortata a ruloului.

Tehnologia RTS este recomandata pentru casele sau cladirile cu putine deschideri de motorizat si pentru actionarea simpla a unuia sau a mai multor sisteme (umbrire sau acces). Controlul casei este mai usor, utilizarea confortabila si montajul rapid. Produsele motorizate pot comunica intre ele fara fir, iar emisiile au de 1.000 de ori mai putina putere decat cea a unui telefon mobil, nefiind daunatoare pentru organismul uman.

Tehnologia io-homecontrol® este potrivita pentru automatizari cu control de la distanta. De exemplu, este indicata pentru un utilizator plecat de acasa care isi poate supraveghea locuinta de pe un smartphone, si, in acelasi timp, pentru oricine doreste sa isi centralizeze controlul echipamentelor electrice din casa sau din cladire (ferestre, rulouri exterioare etc.). Datorita proprietatii sale de scalabilitate, aceasta tehnologie inteligenta ofera feedback in timp real in ceea ce priveste starea aplicatiilor. Toate automatizarile se pot controla fara sa fie nevoie de deplasare, tehnologia io-homecontrol® fiind ideala pentru controlul tuturor sistemelor motorizate dintr-o casa ultra-sigura. Astfel, pentru a comunica in siguranta cu toate produsele cheia criptata este exclusiva pentru fiecare instalare. Principalul beneficiu al acestei tehnologii este reprezentat de posibilitatea de a controla dispozitivele de la distanta, prin internet. Totodata, in timp ce in cazul RTS frecventa 1 trimite un semnal, in situatia tehnologiei io-homecontrol® sunt trimise 8 semnale, trecerea peste posibile interferente aparute in cale fiind mult mai usoara. Eficienta echipamentelor automatizate din cadrul locuintei este si ea majorata, instalarea tehnologiei io-homecontrol® oferind confort, securitate, economii de energie si costuri (prin eliminarea cablajelor), precum si rapiditate la montaj sau eficienta in ceea ce priveste operarea.

Ambele tehnologii Somfy destinate automatizarii locuintei - RTS si io-homecontrol® - pot fi instalate progresiv de catre utilizator, intrucat permit adaugarea ulterioara a noi echipamente componente, in functie de buget si necesitati, fara afectarea montajului original. Totodata, aceste automatizari wireless functioneaza pe baza comenzilor transmise prin unde radio ce pot trece prin diferite corpuri nemetalice, inclusiv ziduri de beton si chiar corpul uman, fara sa fie daunatoare pentru organism.

Calculeaza acum pretul rulourilor tale!

Configurator online de produse! Devizul se calculeaza instant!