Studiu german: Rulourile exterioare reduc pierderile de caldura prin ferestre cu 30%

Studiu german: Rulourile exterioare reduc pierderile de caldura prin ferestre cu 30%

2015-02-07

Pentru ca 25% din totalul pierderilor de caldura dintr-o incapere revin ferestrelor, izolarea acestora cu rulouri exterioare sau termostoruri este una dintre cele mai eficiente metode de a economisi energie. Un articol pe site-ul Sporul Casei (www.sporulcasei.ro) detaliaza rezultatele unui studiu german realizat cu instrumente de masurare termografice.

Estetic si in termeni de siguranta a locuintei, storurile reprezinta o alternativa superioara grilajelor, iar din punctul de vedere al intimitatii acestea protejeaza de privirile indiscrete, mai ales cand ferestrele sunt orientate catre strada sau spre o locuinta vecina.

Un studiu international realizat de institutul ift Rosenheim Germania a dovedit ca instalarea rulourilor exterioare reduce pierderile de caldura prin ferestre cu peste 30% si contribuie astfel simtitor la reducerea costurilor cu incalzirea.

Testul cu aparatul termografic este unul dintre cele mai eficiente si descriptive. In cazul analizat, s-a efectuat o analizata pe o cladire rezidentiala cu ajutorul dispozitivului specializat denumit camera termografica. Media temperaturii exterioare a fost de 12 grade Celsius. Au rezultat mai multe imagini facute mai intai cand rulourile exterioare erau deschise, apoi dupa inchiderea acestora. Fotografiile evidentiaza diferenta privind pierderile de caldura intre cele doua cazuri.

Pe randul de sus: ferestre fara rulouri. Pe randul de jos: aceleasi ferestre, cu rulouri.

Cititi articolul complet pe Sporulcasei.ro