Casamea.ro: A fost lansata usa de garaj care produce energie

A fost lansata usa de garaj care produce energie

2012-12-16

MCA Grup Romania, unul dintre cei mai mari producatori de usi sectionate din Europa de Sud –Est a lansat la inceputul lunii noiembrie prototipul Power Door, usa de garaj ecologica. Evenimentul a avut loc in cadrul targului Equipebaie Paris 2012.

Power Door este o usa de garaj sectionala realizata din panouri de aluminiu tip sandvici si izolata la interior cu o spuma speciala. Aceasta are o grosime de 40 mm si poate fi automatizata si personalizata la fel ca toate celelalte produse oferite de MCA Grup Romania.

Ceea ce o face interesanta este faptul ca usa a fost dotata cu doua panouri fotovoltaice care capteaza energia solara, folosind-o atat pentru actionarea usii, cat si pentru alimentarea altor consumatori din garaj sau chiar casnici.

„Cu acest produs pe care l-am lansat in cadrul targului de la Paris incercam sa abordam persoanele care vor sa le foloseasca in zonele mai greu accesibile, cum ar fi Delta Dunarii sau zonele montane, unde energia electrica poate fi o problema serioasa” a declarat Cristian Filip, Marketing Manager MCA Grup Romania.

Cum s-a nascut ideea acestei usi?

Reprezentantii companiei spun ca proiectul Power Door a luat nastere in urma unor discutii purtate cu un grup de arhitecti care aveau ca obiectiv realizarea unor imobile de tipul „Energy Plus Buildings”. Aceste cladiri sunt ideale pentru zone unde conectarea la surse de energie conventionale este dificila, putand de asemenea sa genereze energie electrica in exces ce poate fi livrata comunitatii prin sistemul energetic national.

Continuarea pe Casamea.ro