Afacerile producatorului de usi de garaj MCA Grup s-au mentinut in S1 2013, pe o piata in scadere

Afacerile producatorului de usi de garaj MCA Grup s-au mentinut in S1 2013, pe o piata in scadere

2013-08-01

Afacerile MCA Grup Romania, cel mai mare producator national de usi de garaj, s-au mentinut in primul semestru al anului curent la un nivel similar cu aceeasi perioada din 2012, respectiv 2,8 milioane de euro, pe o piata nationala in declin. Aportul exporturilor in businessul producatorului a fost de 25%.

In primele sase luni ale anului, MCA a vandut 2.000 de usi de garaj sectionale (industriale si rezidentiale) si 4.800 de rulouri exterioare pentru ferestre (termostoruri). Grupul mai comercializeaza si grilaje metalice, automatizari pentru porti, bariere, usi antifoc s.a.

„In ceea ce priveste piata locala a usilor de garaj, in primul semestru am remarcat, asa cum preconizasem anterior, un trend negativ al volumului comenzilor. Avand in vedere sezonalitatea businessului, care ne-a obisnuit ca aproximativ 70% din activitatea anuala sa se desfasoare in semestrul II, asteptam o evolutie mai buna a pietei in lunile urmatoare. Pentru intreg anul, ne mentinem insa previziunile de contractie a pietei din Romania cu 10% pana la 20% fata de anul anterior, respectiv 8-9 milioane de euro”, a declarat Ciprian Oprea.

In 2012, pe piata locala a usilor de garaj s-a remarcat un declin de 10%, ca numar de unitati vandute, pana la 14.500 de unitati. Ca valoare, scaderea a fost chiar mai abrupta, de 16%, pana la aproximativ 10 milioane de euro, determinata si de reducerea preturilor.

Cel mai bine vandut produs al MCA pe segmentul de usi sectionale a fost usa de garaj rezidentiala Optima, realizata pe dimensiuni la comanda si dotata cu arcuri de torsiune (49% din usile sectionale comercializate de MCA in S1 2013 au fost usi Optima). Acestea sunt garantate pentru 25.000 de cicluri de functionare, ceea ce reprezinta, la o utilizare medie zilnica de 3 cicluri, o durata de folosinta estimata la peste 20 ani.

Despre MCA Grup Romania

MCA Grup a incheiat anul 2012 cu afaceri de 8,2 milioane de euro, mentinandu-se la acelasi nivel comparativ cu finele anului anterior, avand o cota de piata in Romania de aproximativ 32% pe segmentul de usi de garaj. Pentru 2013, MCA tinteste afaceri de 8-9 milioane de euro.

Producatorul cu o experienta de 15 ani exporta regulat in opt state europene, precum Belgia, Franta, Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria sau Moldova, avand cea mai mare fabrica de usi sectionale din Europa de Est, cu o productie de 10.000 unitati anual.

Pentru mai multe informatii:

www.mcagrup.ro www.usidegaraj-online.eu www.bene-fit.ro

www.rulouri.biz www.grilaje-mca.com www.forum.mcagrup.ro

Arabela Boboc, PR Executive MCA Grup

arabela.boboc@mcagrup.com

0751 062 224